poniedziałek, 21 listopada 2011

Zapiekane ziemniaczki

Dziś miałam ochotę na coś bezmięsnego. No, prawie bezmięsnego ;) Padło na ziemniaki z serkiem i odrobiną boczku. Pychota :)




Zapiekane ziemniaczki

Potrzeba nam na 1 osobę:
  • 4 kawałki ziemniaka
  • 4 kawałki serka pleśniowego
  • 4 kawałki boczku
Ziemniaki wkładam do osolonej wrzącej wody i gotuję na małym ogniu ok. 10 minut. Wyjmuję, zostawiam do ostudzenia.

Na blasze kładę papier do pieczenia i układam kawałki ziemniaków. Nakłuwam je odrobinę widelcem i przykrywam plasterkami sera i boczku.


Całość wstawiam do nagrzanego do 180oC piekarnika i zapiekam 20 minut. Na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg.

Smacznego!!

Przepis dodaję do akcji konkursowej Wino i sery

1 komentarz:

  1. pyszne muszą być :) ziemniaczki dają spore pole do popisu, u mnie często na grillu http://www.zgrilla.pl/category/warzywa-z-grilla/ziemniaki-z-grilla/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie!! Jeśli zostawiasz komentarz - proszę, podpisz się. Chyba że bardzo lubisz być anonimowy :D